عود واریکوسل بعد از عمل جراحی واریکوسل

این که متوجه شوید دچار عود واریکوسل بعد از عمل شده اید؛ بسیار ناراحت کننده است. شما جراحی، داروی بی هوشی، دوران نقاهت طولانی، هزینه عمل و درد را به این امید تحمل کرده اید که در نهایت مشکل برطرف شده و بیماری بهبود یابد.

اگر اکنون بدون مشکلاتی همچون درد، ناباروری و کاهش تستوسترون در حال ادامه دادن به زندگی عادی خود هستید، پس می توان گفت به هدف خود رسیده اید و مشکل برطرف شده است. اما اگر واریکوسل برگشت چه کنیم؟


احتمال عود واریکوسل چقدر است؟

واقعیت این است که از هر 10 مردی که جراحی واریکوسل انجام می دهند، یک نفر دچار بازگشت واریکوسل خواهد شد. این آمار در تمام انواع جراحی های انجام شده، یعنی جراحی باز، جراحی میکروسکوپی یا جراحی لاپاراسکوپی، یکسان خواهد بود. علاوه بر این، آمار نشان می دهد که در 15 درصد از مردانی که جراحی واریکوسل انجام داده اند درد کاملا تسکین نیافته است.

عوارض جراحی مجدد واریکوسل

  • بستری شدن در بیمارستان.
  • دو هفته دوره نقاهت.
  • چهار هفته دوره بهبودی قبل از توانایی برقراری مجدد روابط جنسی.
  • زخم بیشتر.
  • احتمال بازگشت مجدد واریکوسل حتی پس از جراحی دوم.

مطلب مرتبط: ارضا شدن بعد از عمل واریکوسل

مطلب مرتبط: عمل میکروسرجری واریکوسل

درمان عود واریکوسل بعد از عمل

قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی مجدد برای درمان واریکوسل، باید بدانید که روشی کمتر تهاجمی به نام آمبولیزاسیون واریکوسل ،برای درمان واریکوسل بدون جراحی وجود دارد و می توان برای درمان عود واریکوسل بعد از عمل از آن استفاده کرد. این روش به صورت سرپایی انجام شده و مزیت هایی نسبت به جراحی دارد.

برخی از مزیت های آمبولیزاسیون واریکوسل عبارتند از:

  • بهبود بیمار پس از دو روز.
  • توان برقراری رابطه جنسی تنها پس از دو هفته.
  • عدم استفاده از داروی بی هوشی.
  • شانس موفقیت 90 درصدی.
  • هزینه کمتر.
  • نبود جای زخم.

آمبولیزاسیون واریکوسل

در تمام روش هایی که برای درمان واریکوسل مورد استفاده قرار می گیرند، درد و ناراحتی بلافاصله تسکین می یابد. ممکن است در مردانی که در اثر واریکوسل به ناباروری مبتلا شده اند، درمان بتواند سطح تستوسترون را به حد طبیعی رسانده و تعداد و کیفیت اسپرم را بهبود بخشد.

با این حال، زمانی که درصد موفقیت و دوران نقاهت روش های مختلف را بررسی کنیم خواهیم دید بین روش های درمانی مختلف تفاوت های مشخصی وجود دارد.

میزان مراقبت های پس از عمل برای مردانی که جراحی انجام می دهند با مردانی که آمبولیزاسیون انجام می دهند متفاوت است. مردانی که جراحی انجام می دهند باید محل جراحی را خشک نگه دارند تا زمانی که زخم کاملا بهبود یابد و سپس پانسمان از روی محل برداشته شده (پس از دو هفته) و بیمار بین یک تا دو هفته از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کند.

بیمارانی که آمبولیزاسیون انجام می دهند تنها پس از چند روز می توانند فعالیت های روزمره خود را دوباره انجام دهند.

مطالعات انجام شده نشان می دهند استفاده از آمبولیزاسیون برای درمان افراد مبتلا به بازگشت واریکوسل پس از جراحی کاملا موثر خواهد بود.

مطلب مرتبط: درمان واریکوسل خفیف 

آمبولیزاسیون واریکوسل

یک رادیولوژیست مداخله ای عمل آمبولیزاسیون را انجام می دهد. رادیولوژیست یک برش در پوست ایجاد کرده و یک کاتتر کوچک را از راه این برش وارد رگ (در اکثر موارد رگ کشاله ران) می کند. سپس این کاتتر برای وارد کردن فنرهای فلزی و یا یک عامل اسکلروز کننده (مسدود کننده) در رگ های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.

این کار باعث انسداد رگ های خراب شده و خون به سمت رگ های سالم و دستگاه گردش خون باز می گردد. بازگشت جریان طبیعی خون باعث رفع دیگر مشکلات ناشی از واریکوسل می شود. تستوسترون به سطح طبیعی خود بازگشته و مقدار و کیفیت اسپرم بهبود می یابد اما کسب این نتیجه ها به سه تا چهار ماه زمان نیاز دارد.

آمبولیزاسیون خطر کمتری نسبت به جراحی دارد. هرگاه وسیله ای از راه پوست وارد بدن شود احتمال عفونت هم وجود دارد اما انجمن رادیوژیست های مداخله ای اصرار دارند که با یک برش کوچک، مانند برشی که برای آمبولیزاسیون ایجاد می شود احتمال عفونت وجود ندارد یا بسیار کم است. طبق آمار موجود، در جراحی احتمال عفونت بیشتر است زیرا یک برش بزرگ در کشاله ران ایجاد می شود.

خطرات آمبولیزاسیون

  • احتمال واکنش حساسیتی نسبت به مواد آمبولیزه کننده
  • احتمال حساسیت به ماده کنتراست که برای مشاهده رگ ها استفاده می شود.
  • احتمال ضعیف حرکت ماده آمبولیزاسیون به دیگر قسمت های بدن.

طبق گفته موسسه ملی سلامت، مشکلات جانبی حاصل از آمبولیزاسیون زیاد شیوع نداشته و جدی نیستند. در مردانی که به بازگشت واریکوسل پس از جراحی مبتلا می شوند، آمبولیزاسیون یک روش درمانی کمتر تهاجمی، راحت و موفقیت آمیز است. آمبولیزاسیون روشی نسبتا بدون درد برای درمان واریکوسل بوده و موفقیت طولانی مدت به همراه خواهد داشت.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی واریکوسل در مردان

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربرنوید شنبه ۱۱ آبان ۹۸( 6 روز پیش) مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر
    اقای دکتر من واریکوسل گرید ۳ سمت چپمو تقریبا ۳ ماه پیش عمل کردم اما هنوز ک هنوزه هرزگاهی درد دارم در بیضه ی چپ و حتی چند باری درد از ناحیه ی بیضه ی چپ شروع شده و کشیده شده تا قلبم و من واریکوسل خفیف راستم دارم ک دکتر گفته فعلا دست نگه دار برا درمانش و حس میکنم هنوز عوارض قبل عملمو دارم کشیدگی کیسه بیضه و رگهای پشت بیضه چپ و حتی حس میکنم بیضه چپم کوچکتر شده
    من الان سربازم و عمل سربازی برام بسیار دشوار شده چون واقعا فرماندم درکم نمیکنه
    دکتر ارتش گفته مشگلی نداری
    ب نظر شما من چیکار کنم؟؟؟
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیشنبه ۱۱ آبان ۹۸( 6 روز پیش)

      نیاز به اقدامی نیست

  • تصویر کاربرمحمد پنجشنبه ۲ آبان ۹۸( 2 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من حدود یکسال پیش واریکوسل گرید ۳ داشتم سمت چپ. که عمل کردم و بعد از دو ماه خانومم باردار شد و الان هم صاحب یه دختر خانوم خوشکل هستیم الان به دلیل شغل ام و ایستادن و راه رفتن زیاد بیضه چپم کمی دچار درد خفیف میشه البته گاهی اوقات و یکم اعلام قبل عمل رو دارم
    لطفا راهنمایی کنید
    آیا ممکنه واریس روی بیضه مجددا اتاق افتاده باشه
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیپنجشنبه ۲ آبان ۹۸( 2 هفته پیش)

      سلام سونوگرافی انجام بدید جهت هماهنگی و اخذ نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰
      ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰

  • تصویر کاربرحاج سه شنبه ۹ مهر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خسته نباشید
    من ۲۵ سالمه و ۵سالی هست ازدواج کردم.بچه ای ندارم.تقریبا ۹ یا ۱۰ ماه پیش عمل واریکوسل دو طرف انجام دادم.امروز رفتم سونوگرافی بیضتین دکتر گفت سمت چپ کلا سمت راست خفیف واریکوسل داری.واسه باروری چیکاد باید بکنم؟
    ممنون از قبول زحمت
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیسه شنبه ۹ مهر ۹۸( 1 ماه پیش)

      ازمایش اسپرم جدید بفرستید.جهت هماهنگی و اخذ نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰
      ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰

  • تصویر کاربرمحمد دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر میخواستم بدونم بعد از انجام عمل واریکوسل و بهبودی کامل ورزش بدنسازی باعث عود واریکوسل میشه؟
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیدوشنبه ۸ مهر ۹۸( 1 ماه پیش)

      شانس آن را افزایش میدهد

  • تصویر کاربرنوید دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دو هفتس عمل واریکوسل کردم البته فقط سمت چپ و واریکوسلم گرید ۳ بود در سمت چپ و خفیف در راست جای عملم هنوز باد داره و رگهای ورم کرده موجود در بیضم هنوزم هست و حس میکنم بیضم چپم کوچکتر شده به نظر شما عود کرده دوباره؟؟؟
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیدوشنبه ۸ مهر ۹۸( 1 ماه پیش)

      بایستی معاینه شوید جهت هماهنگی و اخذ نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰
      ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰

  • تصویر کاربرمحمد یکشنبه ۲۷ مرداد ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر من 4روزبعدعمل نزدیکی داشتم مشکلی پیش نمیاد
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمییکشنبه ۲۷ مرداد ۹۸( 2 ماه پیش)

      بهتر از است تا یک هفته فعالیت نداشته باشید.جای نگرانی خیلی ندارد

  • تصویر کاربرآرمان سه شنبه ۲۹ مرداد ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام ، آقای دکتر من واریکوسل گرید 3 خیلی شدید داشتم ، آزمایش اسپرمم کاملا طبیعی بود ، اما به خاطر درد و ناراحتی 2 هفته پیش عمل کردم (میکرو سرجری) ، اما بعد از 2 هفته همچنان توده در بیضه وجود داره ، میخواستم بدونم چقدر طول میکشه این توده و رگها از بین بره ؟
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیسه شنبه ۲۹ مرداد ۹۸( 2 ماه پیش)

      توده که نباید وجود داشته باشد.ولی عروق آن جذبش طول میکشدو مقداری از آن باقی میماند

  • تصویر کاربرع.ب جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام.من مدت ۲ هفتس عمل لاپاراسکوپی واریکوسل انجام دادم . اما موردی که منو نگران کرده درد بیضه هامه.با قبل از از عمل هیچ فرقی نکرده حتی بیشترم شده .اینم بگم که متاهل هستم و به خاطر سقط جنین ک نطفه ضعیف عمل می کرد مجبور به لاپارسکوپی شدم
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیجمعه ۲۱ تیر ۹۸( 3 ماه پیش)

      سلام.درد بعد عمل جراحی واریکوسل در بهترین حالت تنها ۵۰ درصد بهبود می یابد و بیشتر جهت امر ناباروری انجام می‌شود.جهت درد می‌توانید از مسکن ها استفاده بفرمایید

  • تصویر کاربرسامان شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش) مشاهده پرسش
    درود،خسته نباشید دکتر،بنده اوایل سال 89دچار بیماری واریکسل شدم و پزشک از ناحیه چپ بنده را جراحی کرد و به مراتب طی 6ماه اول بعد عمل بهبود پیدا کردم و خوشبختانه صاحب یک فرزند شدم،الان مدت دو سال هست که دوباره آسپرم من زرد رنگ و ژله ای هستش و درضمن حس جنسی در من خیلی کم شده و در اعصاب و روان من هم تاثیر گذاشته،در این مدت به دکت مراجعه نکردم لطفا یه توضیح مختصر بدید و بگسد که بنده باید چیکار کنم ممنونم،درضمن مدت دو سال هست که در ایران نیستم و راهنمایی کنید که اگر نیاز به مراجعه به دکتر هست پیش چه دکتری برم یعنی تخصصش باید چی باشه ممنون،فراموش کردم که در عرض 6 ماه دو بار رابطه جنسی داشتم با خانمم و هر دو بار بعد رابطه خانمم فورا عفونت پیدا کرده سپاس
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیشنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش)
      حتما بیایید بررسی کنید
    2. تصویر کاربردکتر حسین کرمیشنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 ماه پیش)
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربرد.ب جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.
    دکتر بنده ۲۵ ساله و مجرد هستم و فکر کنم ۳ سالی میشه واریکوسل حالا یا دو یا سه دارم چون کاملا مشخص هست و دلیل اینکه دقیق نمی‌دونم چون به دکتر به خاطر مسایل مختلف مراجعه نکرده‌ام.و ترس از عقیم شدن دارم و از عمل جراحی هم میترسم. و اینکه مقدار منی هم که از من خارج میشه نسبت به قبل خیلی خیلی کم شده و خیلی غلیظ هم نیست و آبکی هست. و اینکه جهش هم مثل قبل نیست. آیا ممکنه عقیم شده باشم؟چون خیلی خیلی مقدار منی کم شده.
    دکتر تو رو خدا جواب بدید.و یه سوال دیگه اینکه اگه عقیم شده باشم و عمل جراحی واریکوسل کنم قدرت باروری برمیگرده یا دیگه برنمیگرده؟ممنون
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیجمعه ۲۱ تیر ۹۸( 3 ماه پیش)

       جهت معاینه و نسخه کردن سونوگرافی بیضه و آزمایش اسپرم مراجعه و با شماره های زیر جهت نوبت گیری هماهنگ بفرمایید.پس از انجام این موارد می‌شود به سوال شما پاسخ داد

      02122642744 02171062350. 09351142080

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر