واریکوسل گرید ۳ و ناباروری

در این مقاله درباره ی ارتباط بین واریکوسل و ناباروری سوالاتی مطرح و با آن پاسخ داده شده است. همچنین در ادامه، درباره ی راه های درمانی موفقیت آمیز واریکوسل آقای اشرفی اعم از: جراحی واریکوسل، جراحی لاپاراسکوپی و… صحبت شده است.

در صورتی که فرد تصمیم بر عدم درمان داشته باشد چه اتفاقی رخ می دهد؟

عدم درمان واریکوسل می تواند به کوچک شدن بیضه و یا کاهش کیفیت منی منجر شود. با اینکه این مورد نادر است، اما این وضعیت می تواند به مشکلات باروری منجر شود و ارتباط بین واریکوسل و ناباروری را واضح تر نشان می دهد. واریکوسل می تواند با گذشت زمان سبب آسیبی پایدار و غیر قابل درمان به بیضه شود.

در صورتی که آزمایش منی عادی باشد، عدم درمان واریکوسل مشکلی ندارد. در صورتی که آزمایش منی عادی نباشد، باید این درمان انجام شود. در برخی مردان، اثر واریکوسل بر تولید اسپرم می تواند با گذشت زمان بدتر شود. مشکلات باروری در صورتی که زودتر دیده نشوند، می توانند سال ها بعد نمایان گردند.

آیا واریکوسل در پسران نوجوان باید درمان شود؟

درمان در نوجوانان به فرد بیمار بستگی دارد. صحبت کردن با یک پزشک اورولوژیست یا پزشک کودکان در ارتباط با گزینه های درمانی ضروری است.  ترمیم واریکوسل در یک فرد نوجوان در صورتی در نظر گرفته می شود که درد وجود داشته و یا یک بیضه از دیگری به اندازه ۱۰ درصد کوچک تر باشد. برخی خانواده ها ترمیم را انتخاب می کنند تا در آینده در ارتباط با مشکلات باروری نگرانی نداشته باشند. جهت بررسی مفید بودن ترمیم واریکوسل، یک آزمایش منی می تواند برای نوجوانان دارای سن بیشتر انجام شود.

من تمایل به فرزند دار شدن داشته و علائمی نیز ندارم. آیا باید واریکوسل خود را درمان کنم؟

به عنوان یک قانون، واریکوسل هایی که دارای علائم نمی باشند ترمیم نمی شوند. اغلب پزشکان بر این باورند که چنین واریکوسل هایی در صورت عدم درمان، سبب ایجاد مشکلات سلامتی نمی شوند. در صورت داشتن نگرانی در ارتباط با باروری، می توان برای بررسی آسیب رسانی واریکوسل به کیفیت اسپرم ها یک آزمایش منی انجام داد.

درد واریکوسل

واریکوسل من با درد همراه است. چه کاری می توان برای کاهش درد انجام داد؟

حمایت کردن از کیسه بیضه به وسیله یک بیضه بند یا لباس های زیر اسلیپ می تواند به کاهش درد واریکسول کمک کند. خوابیدن بر روی کمر به تخلیه شدن واریکوسل کمک کرده و اغلب سبب کاهش درد می شود. علاوه بر آن، مصرف دارو های مسکن مانند استامینوفن یا ایبوپروفن نیز می تواند مفید باشد. فرد می تواند در ارتباط با ترمیم واریکوسل با پزشک اورولوژیست خود صحبت کند.

چه مدت طول می کشد تا کیفیت اسپرم بهبود یابد؟

آزمایش منی اغلب ۳ تا ۴ ماه پس از عمل انجام می شود. بهبود در کیفیت منی اغلب ظرف ۶ ماه دیده می شود. با این حال، ممکن است این مورد تا یک سال نیز به طول انجامد.

من در حین معاینه­ خود، توده ای بر روی کیسه بیضه ام پیدا کردم. آیا باید نگران آن باشم؟

ناهنجاری های موجود در مجاری تناسلی مردانه می توانند به صورت یک توده در کیسه بیضه پدیدار شوند. توده ها تاثیر کمی بر روی سلامتی داشته و مواردی نگران کننده نیستند. همچنین، این توده ها می توانند نشانه یک بیماری مهلک نیز باشند. یافتن عامل ایجاد کننده توده ضروری می باشد. برای مثال: سرطان بیضه علتی نگران کننده و نیازمند اقدام سریع است. در هنگام یافتن هر گونه توده یا برآمدگی بر روی بیضه، پیگیری مراقبت پزشکی ضروری است.

راه های درمان واریکوسل

در مورد واریکوسل درمان برای مردانی پیشنهاد می شود که دارای موارد زیر هستند:

  • مشکلات باروری (مشکل در پدر شدن)
  • درد
  • رشد آهسته تر بیضه چپ نسبت به راست

راه های درمان ناباروری در مردان

تصور می شود پسرانی که بیضه چپ کوچک تری دارند، در هنگام بزرگسالی با احتمال بیشتری به مشکلات باروری مبتلا می شوند. هیچ دارویی برای درمان یا پیشگیری از واریکوسل وجود ندارد. با این حال، دارو های مسکن مانند استامینوفن یا ایبوپروفن می توانند به تسکین درد کمک کنند. در صورت نیاز، جراحی یکی از روش های درمانی است. آمبولیزاسیون (مختصرا، مسدود کردن سیاهرگ ها) یک گزینه درمانی غیر جراحی است.

۱- جراحی واریکوسل

راه های بسیاری برای انجام جراحی واریکوسل وجود دارد. همگی این موارد شامل مسدود کردن جریان خونی می شوند که به سیاهرگ های pampiniform plexus می رود. ترمیم به وسیله ی جراحی باز، از طریق یک برش ۲٫۵ سانتی متری (۱ اینچ) صورت می گیرد. جراح می تواند از یک عینک ذره بینی یا میکروسکوپ جراحی برای دیدن وریدهای کوچک استفاده کند. جراحی می تواند تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام شود.

۲- جراحی لاپاراسکوپیک

جراحی لاپاراسکوپیک از طریق لوله هایی باریک انجام می شود که به درون برش کوچکی بر روی بدن قرار داده شده اند. جراح از یک دوربین مخصوص استفاده می کند تا درون بدن فرد را مشاهده کند. جراحی لاپاراسکوپیک تحت بیهوشی کامل صورت می گیرد.

۳- نتایج جراحی

از زمانی که جراحان شروع به استفاده از برش های عضلانی کوچک تری برای جراحی باز کرده اند، زمان بهبودی و درد در هر دوی جراحی های لاپاراسکوپیک و باز تقریبا برابر شده است. بروز مشکلات پس از هر دو جراحی نادر است. این مشکلات شامل موارد زیر می شوند:

  • پایداری یا بازگشت واریکوسل
  • تجمع مایعات در اطراف بیضه (هیدروسل)
  • آسیب شریان بیضه

احتمال کمی وجود دارد که جراحی قادر به رفع این مشکل نباشد. در موارد نادر، آسیب به شریان بیضه می تواند به از دست رفتن بیضه منجر شود. پایداری یا بازگشت واریکوسل در بیمارانی که جراحی کرده اند در کمتر از ۱۰ درصد موارد اتفاق می افتد. در جراحی بازی که با بزرگنمایی انجام می شود، میزان پایداری یا احتمال بازگشت واریکوسل پایین است.

اغلب اوقات، بیماران پس از دو روز داشتن دردی خفیف به فعالیت های عادی خود باز می گردند.

جراحی واریکوسل

۴- آمبولیزاسیون پوستی

آمبولیزاسیون توسط یک رادیولوژیست انجام می شود. در این روش، یک لوله مخصوص به درون سیاهرگ کشاله ران یا گردن قرار می گیرد. برای بررسی سیاهرگ های بزرگ شده pampiniform plexus از تصویر برداری اشعه ایکس استفاده می شود. سپس کویل ها یا بالون هایی از طریق لوله جهت مسدود کردن سیاهرگ ها باز می شوند. این کار سبب توقف جریان خون در سیاهرگ های  pampiniform plexus شده و در نتیجه آن واریکوسل کوچک می شود. آمبولیزاسیون پوستی اغلب تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. این عمل اغلب چندین ساعت به طول انجامیده و برخی مشکلات آن عبارتند از:

  • پایداری یا بازگشت واریکوسل
  • حرکت کردن کویل از جای خود
  • احتمال عفونت در محل قرار گیری لوله

این روش در اغلب مراکز درمانی انجام نمی شود.

چه توقعی از روشهای درمانی میتوان داشت؟

التیام یافتن پس از جراحی سریع بوده و درد آن اغلب خفیف می باشد. فرد باید به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز از ورزش کردن اجتناب کند. اغلب می توان ۱ تا ۲ روز پس از جراحی بر سر کار بازگشت. علاوه بر آن، فرد با رادیولوژیست خود جلسات ملاقاتی نیز در آینده خواهد داشت. در جراحی که برای مشکلات باروری انجام می شود، ۳ تا ۴ ماه پس از جراحی و در هنگام تشکیل اسپرم های جدید، آزمایش منی انجام می شود.

مدت بهبودی پس از آمبولیزاسیون نسبتا کوتاه بوده و تنها با دردی خفیف همراه است. فرد باید ۷ تا ۱۰ روز پس از این فرایند از ورزش کردن خودداری کند. اغلب می توان ۱ یا ۲ روز پس از جراحی بر سر کار بازگشت. میزان بازگشت بیماری پس از آمبولیزاسیون اغلب بیشتر از جراحی می باشد. با این حال، مواردی وجود دارند که در آن ها آمبولیزاسیون بر جراحی ترجیح داده می شود.

اثر ترمیم واریکوسل بر باروری مشخص نیست. در حالی که برخی مطالعات بیان دارند که باروری پس از ترمیم واریکوسل بهبود می یابد برخی دیگر با این گفته موافق نیستند. کیفیت منی پس از ترمیم واریکوسل در ۶۰ درصد مردان بهبود می یابد. این درمان باید در کنار دیگر گزینه های درمانی باروری در نظر گرفته شود. در نوجوانان که دلیل اصلی جراحی رشد آهسته بیضه می باشد، رشد سریع تر از موقع بیضه در ۸۰ درصد بیماران اتفاق می افتد.

مرکز درمان ناباروری در زنان و مردان

واریکوسل گرید ۳ و ناباروری
۵ (۱۰۰%) ۱ رای

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربرمحمد شنبه ۴ فروردین ۹۷( 8 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام.ما مدت زیادی است اقدام به بچه دار شدن با همسرم کردیم اما تلاشمان جواب نمیدهد.من در بچگی عمل جراحی بیضه انجام دادم وبه گفته پدرم یکی از بیضه های من در کشاله رانم بوده وباجراحی در اوردند از شما سوال دارم ایا بربچه دار شدنم تاثیر دارد.
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیشنبه ۴ فروردین ۹۷( 8 ماه پیش)
      بايد بررسي شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربرسمانه سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 9 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد
    آزمايش اسپرم همسر من صد درصد بي حركتي اسپرم دارد و تعداد اسپرم ها كمتر از يك مليون ميباشد آيا با درمان هاي دارويي اميدي به باروري طبيعي هست يا حتما بايد آي وي اف شويم؟
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیسه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 9 ماه پیش)
      ای وی اف کنید
  • تصویر کاربرمریم یکشنبه ۱۳ اسفند ۹۶( 9 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید.خیلی نگرانم،ممنون میشم جوابم رو بدید.الان(96/11/30 )17 هفته و4 روزم.
    36 ساله هستم.بارداری اول.همسرم سال 91 لنفوم غیر هوچکین داشت که درمان شد.خواهرشوهرم بیماری قلبی مادرزادی داره.
    جواب سونوی 12 هفته کاملا نرمال بود.
    Nt=1.3mm
    جواب آزمایش خون غربالگری اول:
    papp-a=1.9mlu/ml mom 0.79
    free b-hcg=43.00 iu/l mom 1.16
    ds age1:232 final risk 1:2680
    t18/13 prior 1:1800 final risk 1:99000
    جواب سونوی 17 هفته و 3 روز کاملا نرمال بود.
    جواب آزمایش خون غربالگری دوم :
    papp-a=1.9mlu/ml mom 0.79
    free b-hcg=43.00 iu/l mom 1.16
    afp=37.90 iu/ml mom 1.49
    ue3=0.20ng/ml mom 0.40
    hcg=91163.0 iu/l mom 2.53
    inhibin-a=246.0pg/ml mom 1.18
    ds ) age1:232 final risk~1:293 )
    ntd prior 1:1000 final risk 1:2720
    t18/13 prior 1:1800 final risk~1:99000
    slos prior 1:20000 final risk~1:835
    دکترم خیلی منو ترسوند.حتی تا مرحله سقط جنین توسط پزشکی قانونی رو هم واسم توضیح دادن!فقط بخاطر اینکه در مرحله خطر متوسط هستم!
    من اصلا دوست ندارم آمنیوسنتز انجام بدم.بخاطر همین آزمایش سل فری رو امروز انجام دادم.دکترم گفت دیره واسه این آزمایش،اگر بد بود پزشکی قانونی اجازه سقط نمیده.جواب آزمایشم دوشنبه دیگه آماده میشه که اون روز میشه ۱۸هفته و ۴ روز.
    در خونواده من وهمسرم اصلا ناهنجاری کروموزومی نداریم.سن همسر38 سال
    بنظرتون با توجه به جواب آزمایشات همین آزمایش سل فری کفایت میکنه؟یعنی اگر جوابش خوب در اومد دیگه خیالم راحت باشه؟نظر و تشخیص شما چیه؟
    مسلما همه دوست دارن اصلا بچه نداشته باشند تا آخر عمر، تا اینکه بچه ناسالم داشته باشند.نمیتونم این حجم از استرس رو تحمل کنم.خیلی ممنونم از وقتی که میگذارید.
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمییکشنبه ۱۳ اسفند ۹۶( 9 ماه پیش)
      با نظر دكتر ژنتيك عمل كنيد
  • تصویر کاربررامین یکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 9 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام .خسته نباشید به آقای کرمی. واقعا خیلی زحمت میکشین.تشکر.من 6 ساله عروسی کردم حدود 3 سالش طبیعی جلوگیری کردیم ولی 3 سال اقدام کردیم موفق نشدیم.خودم واریکوسل 2/5 داشتم عمل کردم 3 یا 4 ماه از عملم گذشت آزمایش دادم این جواب آزمایشم بود همه آزماشم خیلی عالی بود عکس شماره یک، بعد از یکسال بعد از عمل این جواب آزمایشم بود که کمی خراب شدهف عکس شماره 2بعد رفتم دکتر گفت باید کپسول پروفرتیل بخوری منم یک ماه استفاده کردم بعد این آزمایشو دادم که بدتر شده بود عکس شماره 3اینم جواب سونوگرافی و عکس رنگی خانمم ، من خودم 37 سال سن دارم خانمم 31 سال،حالا اول خدا بعد شما. منتظر جوابم تشکر، یه دنیا ممنون از سایتتون
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمییکشنبه ۲۲ بهمن ۹۶( 9 ماه پیش)
      ازمايش شما خوب ايت بايد فعلا صبر كنيد واميدوار به باروري طبيعي
  • تصویر کاربرعلیرضا شنبه ۳۰ دی ۹۶( 10 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من از اهواز مزاحم شما میشم هفت سال است ازدواج کردم نطفه من ضعیف است
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیشنبه ۳۰ دی ۹۶( 10 ماه پیش)
      باید بفرستید ببینم ومعاینه کنم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر