5 عفونت شایع مرتبط با ناباروری مردان

عفونت های خاصی می توانند منجر به ناباروی مردان به طور موقت یا دائمی شوند. خطرناک ترین عفونت ها برای ناباروری مردان عفونت های خاصی است که از راه جنسی انتقال می یابند.

 عفونت هایی که باعث ناباروری مردان می شوند، (STIs) ها به طور مستقیم به بیضه ها و لوله های مربوطه حمله کرده و می توانند باعث آسیب دائمی شوند. اگر در گذشته یا در حال حاضر مبتلا به STI یا عفونت خطرناک دیگری هستید، بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید.

مطلب مرتبطدرمان واریکوسل برای ناباروری

هر بیماری منجر به تب بالای طول کشیده، می تواند به طور موقت باعث کاهش باروری در مردان با تخریب تولید اسپرم شود. در بیماری های متداول تعداد اسپرم به طور معمول در چند ماه به سطوح طبیعی باز می گردد.

عفونت+ناباروری

1- کلامیدیا

کلامیدیا شایع ترین STI مرتبط با ناباروری مردان است که هر ساله میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم عفونت فعال ممکن است شامل احساس سوزش در حین ادرار کردن، ترشح به رنگ روشن از آلت تناسلی و بیضه های حساس و متورم شود. نکته ى قابل توجه این است که نیمی از عفونت ها علائم قابل ملاحظه ای را ایجاد نمی کنند. عفونت کنترل نشده کلامیدیا می تواند منجر به زخم و انسداد دائمی در لوله های مرتبط با تولید اسپرم شود. کلامیدیا عفونت باکتریایی است که با آنتی بیوتیک قابل درمان است.

2- گنوره آ

گونوره آ  STI اى است که معمولا با ناباروری مردان مرتبط است. علائم عفونت فعال ممکن است شامل احساس سوزش در حین ادرار کردن و ترشح تیره رنگ از آلت تناسلی باشد. همانند کلامیدیا، عفونت گونوره آ هم ممکن است بدون علائم قابل توجه ایجاد شود، و ممکن است باعث ایجاد زخم و انسداد دائمی در لوله های های تولید کننده اسپرم شود. گنوره آ عفونت باکتریایی است که با آنتی بیوتیک قابل درمان است.

3- مایکوپلاسما

مایکوپلاسما ها باکتری های بسیار کوچکی هستند که از راه جنسی منتقل می شوند و می توانند روی  سلول ها محکم جفت شوند. وقتی که سلول های اسپرم با مایکوپلاسما آلوده می شوند، ممکن است منجر به کاهش حرکت آنها شوند. عفونت مایکوپلاسمایی معمولا علایم ظاهری قابل توجهی را ایجاد نمی کند، اما ممکن است با کشت مایع منی تشخیص داده شود. آن را می توان با آنتی بیوتیک درمان کرد.

4- سل (توبرکلوزیس)

سل و ناباروری

اگر چه بیشتر به عنوان یک عفونت ریوی باکتریایی ویرانگر شناخته شده است ولی توبرکلوزیس می تواند به سیستم تولید مثل حمله کرده و منجر به انسداد دائمی لوله ها در مردان و زنان شود. سل در کشورهای پیشرفته بسیار نادر است، اما علت قابل توجه ناباروری مردان در کشورهای در حال توسعه، مانند هند است.

5- اوریون

اورویون و ناباروری

اوریون توسط یک ویروس که از راه تنفس منتقل می شود، ایجاد می شود و به عنوان عامل ایجاد کننده تورم شدید گره های لنفاوی به خصوص در زیر فک، شناخته شده است. مردان مبتلا به اوریون پس از بلوغ از بیضه های دردناک متورم رنج می برند و به طور دائمی تولید اسپرم در آن ها می تواند مختل شود.

اوریون در کشور های توسعه یافته در حال حاضر نادر است، اما تهدید کننده اساسی سلامت در کشورهای در حال توسعه است.

6- عفونت های دستگاه ادراری

یکی دیگر از علت های ناباروری مردان عفونت های دستگاه ادراری می باشد، که از راه غیر جنسی منتقل می شود  و در مردان نسبتا نادر است اما می توانند رخ دهند. در این موارد، بیشترین آسیب به باروری، به علت ورود گلبول های سفید یا “لکوسیت ها” برای مبارزه با باکتری ها است. لکوسیت ها مواد سمی برای کشتن باکتری ها را آزاد می کنند، که می توانند سبب آسیب جانبی به اسپرم ها شوند. این نوع از عفونت ها اغلب به علت وجود تعداد زیادی از لکوسیت ها در آنالیز مایع منی یافت می شوند. اگر عفونت با آنتی بیوتیک درمان شود، باروری کامل می تواند به طور معمول بازسازی شود.

درمان های عفونت مرتبط با ناباروری مردان

انواع درمان ها برای ناباروری مردان که باروری آنها تحت تاثیر عفونت قرار گرفته است، در دسترس است. اگر عفونت فعال ادامه پیدا کند، باید با کمک یک پزشک تشخیص داده و درمان شود. پس از بهبودی عفونت فعال، اکثر مردان، باروری کامل را ظرف چند ماه به دست خواهند آورد. اگر زخم، در لوله هایی که اسپرم را حمل می کنند، توسط عفونت قدیمی ایجاد شده باشد، متخصص ارولوژیست اغلب اوقات می تواند با جراحی، انسداد را اصلاح کند. در موارد شدید، اسپرم می تواند توسط جراحی از بیضه ها استخراج شود و برای ICSI و IVF مورد استفاده قرار گیرد. برای STI ها بدیهی است که پیشگیری بهترین و ارزان ترین درمان است.

دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی و ناباروری مردان در تهران

شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.
3.2/5 - (4 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
درحال دریافت اطلاعات