درمان ناباروری

فتق اسکروتال (کیسه ی بیضه) چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست، فتق اسکروتال ، فتق و یا بیرون زدگی بخشی از غشای شکمی است که در نقاطی از شکم که عضلات آن ضعیف هستند، به درون کیسه ی اسکروتوم(کیسه ی دور بیضه) اتفاق می افتد. این نقطه ی ضعیف معمولاً در طول لیگامان های اینگوئینال (کشاله ی ران) می باشد.

بیرون زدگی بخش های احشایی یا غشاهای پوشاننده ی خارجی از نقاطی که در آن ها ضعف عضلانی وجود دارد می تواند ایجاد فتق کند.

علت ایجاد فتق اسکروتال چیست ؟

فتق اسکروتال هنگامی رخ می دهد که ضعف در عضلات شکم با افزایش فشار داخل شکم مضاعف شود. این نقطه ی ضعف ممکن است ناشی از یک ناهنجاری (آنومالی) در روند تکامل و یا در طول زمان و با افزایش سن و یا دژنراسیون ( تحلیل) عضلات باشد.

افزایش فشار داخل شکمی می تواند به دلایل زیر باشد:

◀ بارداری

◀ سرفه ى مزمن، مانند آسم، برونشیت، مصرف سیگار و غیره

سرفه و فتق

◀ چاقی

◀ بلند کردن وزن (جسم) سنگین

◀ شرایطی که در آن مایع درون حفره ی شکمی تجمع می یابد.

◀ یبوست مزمن، که منجر به افزایش نیاز به ایجاد فشار هنگام اجابت مزاج خواهد شد.

◀ مشاغل خاصی که نیاز به ایستادن های طولانی مدت دارند.

◀ نوزادانی که زودرس به دنیا می آیند ممکن است در لایه ی عضلانی شکم خود نقاط ضعفی داشته باشند که زمینه ی ایجاد فتق اسکروتال را فراهم می کند.

علائم فتق اسکروتال

فتق اسکروتال به خصوص اگر اندازه ی آن کوچک باشد ممکن است علامتی ایجاد نکند. چنین مواردی، در معاینات فیزیکی روتین توسط پزشک تشخیص داده می شوند.

فتق های اسکروتال ممکن است علائم زیر را به وجود آورند:

✅ تورم در هر دو طرف کشاله هاى ران

✅ احساس سنگینی، به ویژه پس از ایستادن های طولانی مدت.

✅ درد و یا احساس ناراحتی هنگام بلند کردن اجسام سنگین و یا سرفه کردن.

✅ اکثر علائم این فتق ها در حالت استراحت کاهش می یابند و بیمار اغلب با لمس توسط دست می تواند آن را کنترل کند.

فتق اسکروتال محتقن

چنانچه فتق یا بیرون زدگی احشا به دام بیفتد ، دیگر قادر به کاهش به حالت اولیه نخواهد بود. اگر جریان خون این احشا مسدود شود ، فتق محتقن اتفاق می افتد.

این حالت یک وضعیت اورژانسی است. بیمار درد شدید شکمی را احساس کرده به طوری که پوست وی کبود می شود. همچنین ممکن است از تهوع و تب نیز شکایت کند. توصیه می شود که در چنین مواردی فوراً بیمار را به بیمارستان برسانید.
فتق محتقن

مدیریت آن

فتق های اسکروتال با اندازه ی کوچک اکثراً خود به خود از بین رفته و یا ممکن است به همان صورت باقی بمانند. بیماران می آموزند که از بلند کردن اشیاء سنگین، ایستادن برای ساعت های طولانی و دیگر عواملی که می توانند منجر به افزایش اندازه ی فتق شوند، اجتناب کنند.

اگر فتق دارید، برای پیشگیری از عوارض ناشی از آن اقدامات زیر را انجام دهید :

 ⏺ از خوردن وعده های سنگین، که می توانند فشار داخل شکمی را افزایش دهند، اجتناب کرده و به جای آن از وعده های بیش تر با حجم کم تر استفاده کنید.

 ⏺ یبوست برای شما بسیار مضر است ؛ بنابراین برای دوری از آن در رژیم غذایى خود از الیاف فیبر به مقدار زیاد استفاده کنید. در صورت لزوم، قبل از وقت خواب میتوانید روغن کرچک یا متاموسیل را در شیر ریخته و بخورید.

 ⏺ از بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنید.

 ⏺ از ایستادن به مدت چند ساعت اجتناب کنید.

 ⏺ از سیگار کشیدن و یا هر نوع ماده ی محرکی که ممکن است باعث سرفه شود ، اجتناب کنید.

جراحی ترمیم فتق

فتق های بزرگتر، یا فتق هایی که ممکن است ایجاد عوارض کرده و یا به فتق محتقن تبدیل گردند با عمل جراحی که جراحی ترمیمی فتق نام دارد ، درمان می شوند. درمان یک روش جراحی است که در آن فتق با دقت زیاد به داخل حفره ی شکم بازگشته و نقاط ضعف آن ترمیم می شوند.

برای انجام این کار،از یک عدد مِش (نوعی توری) مصنوعی که ایجاد حساسیت نمی کند استفاده می شود. در عوض، یک قطعه از عضله ی ران را به جایی دیگر از بدن که دچار ضعف عضلانی است ، پیوند می زنند ؛ این عمل جراحی hernioplasty نام دارد.

دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی و ناباروری مردان در تهران

شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.
فتق اسکروتال (کیسه ی بیضه) چیست؟
۵ (۱۰۰%) ۱ رای


سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربرمهدی سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۴۵( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده ۲۰ سال سن دارم تقریبا مدتی هست که بالای آلت تناسلی ناحیه ی زیر شکم درد دارم که بعدش منتهی میشه به بیضه ها البته درد خفیفی هست ولی نگرانم کرده بعضی موقع ها هم سمت کمر تا کشاله ی رانم شاید هر ۴ ماه یا ۳ ماه تیر میکشه به مدت ۱۰ دقیقه بعد ول میکنه البته همش نیس بعد سونوگرافی ناحیه مثانه دادم که دکترش میگفت اتهاب مثانس والا من خودم موندم چیه کمکم کنید نگرانم
    1. تصویر کاربرمهدیپنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۵:۳۱( 5 ماه پیش)
      آقای دکتر لطفا جواب بدید خواهش میکنم من رفتم همه آزمایشاتو انجام دادم همه چی سالمه حتی بیضه ها اما پروستاتم نوشته مختصر بزرگ چیکار کنم درد دارم ناحیه بین مقعد تا بین بیضه ها خود بیضه ها درد نمیکنن کمکم کنید لطفا اگه التهاب پروستات باشه میشه درمانش کرد سریع تورو خدا بگید
    2. تصویر کاربرمهدیپنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۱۵:۳۳( 5 ماه پیش)
      اندازشو نوشته ۲۹ ml
      اقای دکتر خواهش میکنم کمکم کنید
      چجوری درمانش کنم😔
    3. تصویر کاربرسه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۴۵( 4 ماه پیش)
      سلام وپوزش از تاخير در جواب از نظر من شما سالميد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربرحامد سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۴۴( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام ضمن خسته نباشی به شما جناب دکتر عارضم خدمتتون که بنده آزوسپریم غیر انسدادی دارم و بیوپسی هم انجام دادم جواب نگرفتم .موهای سینه ام هم رشدش کمه و دکتر میگفت بیضه کوچک هست .و هورمونی هستش .آیا راهی برای درمان بنده هست .ممنون میشم پایخگو باشید
    1. تصویر کاربرسه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۴۴( 4 ماه پیش)
      سلام وپوزش از تاخير در جواب اگر اسپرم داشته باشيد بايد اي وي اف كنيد
  • تصویر کاربرحسین سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۴۲( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    من مجردم و خود ارضایی زیاد میکنم اما وقتی رفتم بکنم هر کاری کردم راست نشد برگشتم و خود ارضایی که کردم دیدم اسپرمم غلیظه لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربرسه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۴۲( 4 ماه پیش)
      سلام وپوزش از تاخير در جواب تين از عوارض خود ارضايي است
  • تصویر کاربرج. سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۴۱( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر سوالم اينه كه همسرم ازمايش اسبرم داده ميخوام بدونم حوابش جيه

    Abnormalforms 20%
    Fullmotility 10%
    Good motility25%
    Poor 30%
    non35%
    countهست 48000000
    ممنون ميشم حوابم و بدين
    1. تصویر کاربرسه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۴۱( 4 ماه پیش)
      سلام وپوزش از تاخير در جواب ازمايش قابل قبول است
  • تصویر کاربرصابرپروینی سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۹( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر
    من حدود ده سال پیش عمل واریکوسل انجام دادم
    الان ازدواج کردم .چند وقت پیش ازمایش اسپرم دادم که تصویرشو ضمیمه این متن براتون ارسال میکنم .
    دکتر بعد از دیدن جواب ازمایش گفت دچار اختلال حرکت اسپرم هستم
    میخواستم از خدمتتون بپرسم با توجه به نتیجه ازمایش ایا شما هم گفته های ایشون رو تایید میکنید .و درمانش چیه .ایا میتونه به خاطر واریکوسلی که قبلا داشتم باشه
    1. تصویر کاربرسه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۹( 4 ماه پیش)
      سلام وپوزش از تاخير در جواب نتيجه با اقدام به باروري مشخص ميشود نه با ازمايش خالي ولذا بايد اقدام كنيد
  • تصویر کاربرزهره سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    شخصی با آزمایش اسپرم متوجه شد که اسپرم صفر است و به دنبال درمان رفت و بعد از کلی پیگیری چندین پزشک نظر دادند که بدن این شخص کاملا نرمال می باشد (ازنظر آزمایش خون و هورمون و سایر ویژگی های مایع منی و معاینه فیزیکی بیضه ها و سونوگرافی و ...) و تنها موردی که تولید نمی شود اسپرم است (بعد عمل هم نمونه یافت نشد) اکنون به نظر شما ادامه درمان منطقی است ؟؟؟ هیچ تکنولوژی و یا دارویی برای تحریک تولید اسپرم از بدن خود شخص وجود ندارد؟؟؟
    پیشاپیش تشکر از پاسخگویی
    1. تصویر کاربرسه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۸( 4 ماه پیش)
      سلام وپوزش از تاخير در جواب بايد به مركز ناباروري رويان مراجعه نماييد
  • تصویر کاربرمحسن سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۸( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام
    من در سن ۱۸ سالگی فهمیدم دیگر بیضه در کیسه نمی آید و با خجالتی که داشتم پنهان کردم ولی با توجه به سن ۱۸ سالگی این موضوع را بلافاصله مطرح و بعد از آن آزمایش اسپرم گرفتم که صفر بود و بعد از آن هم عمل کردم و هر دو بیضه من بالا بود و دکتر گفت از شانس شما نزدیک به شکم نبود زیاد، آخه دقیقا بالای آلت بنده وجود داشته، میخواستم ببینم الان که ۶ سال گذشته و منم ۱۹۸ سالگی عمل کردم یعنی برای باروری مشکل دارم و یا به نظر شما احتمال دارد با این تفاسیر اسپرم من تغیر کرده باشه و دیگر صفر نباشد.
    میدانم باید آزمایش داد ولی این احتمال وجود دارد هنوز هم صفر باشد..
    با تشکر از راهنمایی شما بزرگوار.
    1. تصویر کاربرسه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۸( 4 ماه پیش)
      سلام وپوزش از تاخير در جواب ازمايش اسپرم را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربرDavood سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۷( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من پارسال پنج روز که هفده ساله شده بودم عمل واریکوسل گرید ۳ انجام دادم و تا ۳ماه هیچ پیز سنگینی برنداشتم الانم مجردم
    الان ۷ماه از عملم گذشته
    با مشکل فشارخون روبرو شدم الان سه ماهه که قرص فشار خون متورال۵۰ میخورم و احساس میکنم یکمی بهبود پیدا کردم در ضمن من بعد از ۷ ماه عمل واریکوسل تصمیم گرفتم که ورزش کنم الان سه هفته که میرم باشگاه بدنساری و هیچ چیز سنگینی که نمیتونم بلند کنم تا حالا برنداشتم
    و الان سه هفته که دارم میرم ۲کیلو از وزنم کم شده
    ودراخر میخواستم بدونم که باشگاه بدنسازی بعد از ۷ماه گذشت از عمل مشکلی برام نداره؟؟ خیلی ممنون میشم اگه جواب بدین
    1. تصویر کاربرسه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۷( 4 ماه پیش)
      سلام وپوزش از تاخير در جواب با فشار بالا بدن سازي شديدا مضر است مشورت كنيد
  • تصویر کاربرعلی سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۶( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر کرمی . بنده 38 سال سن دارم 4 سال هست برای بچه دار شدن اقدام نمودیم . اولی نتیجه نگرفتیم . دکتر هم رفته ایم آزمایش هم انجام دادیم . مشکل بنده این است انزال زود رس و جهش اسپرم کم است کلی دارو مصرف کردم ویک سمت بیضه چپ سونوگرافی انجام دادم . گفته می شود واریکاسل وجود داره . دیگه نمی دونم دیگخ چکار کنم اطفا کمکم می کنید . ممنون می شم
    1. تصویر کاربرسه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۶( 4 ماه پیش)
      سلام وپوزش از تاخير در جواب بهتر است اي وي اف كنيد
  • تصویر کاربرشاهرخ سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۶( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام درآزمایش اسپرم من زده
    Total Motolity(pR+NP,%)
    35%
    میخوام بدونم این مقدار کمه؟ اگه کمه باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربرسه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۰۹:۳۶( 4 ماه پیش)
      سلام وپوزش از تاخير در جواب نه خوب است
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر