بیضه نزول نکرده و تاثیر آن بر نابارورى

به طور طبیعی، بیضه ها چند ماه قبل از تولد از پایین شکم به داخل اسکروتوم ( کیسه ای از جنس پوست در زیر الت تناسلی) حرکت می کنند. اما گاهی اوقات یکی یا هر دوی آنها  نزول نمی کنند که به آن بیضه نزول نکرده ( نهان بیضگى ) می گویند وبعدا می تواند باروری را تحت تاثیر قرار دهد.

آیا بیضه نزول نکرده می تواند منجر به مشکلات باروری شود؟

در اغلب موارد، بیضه حدود 6 ماه پس از تولد به طور خودبه خود پایین می آید. اگر این اتفاق نیفتد، پزشک شما احتمالا عمل جراحی را پیشنهاد می کند. هنگامی که به سن باروری می رسد، درمان زود هنگام  بیضه نزول نکرده می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.

مطلب مرتبطدرمان واریکوسل برای ناباروری

چرا بیضه نزول نکرده بر باروری تاثیر می گذارد؟

برای تولید اسپرم سالم، بیضه ها باید چند درجه خنک تر از بقیه بدن بمانند. به همین دلیل است که آنها معمولا به اسکروتوم می روند، جایی که به اندازه کافی پایین است تا کاملا گرم نباشد.

بیضه ی نزول نکرده در بدن باقی می ماند، بنابراین دمای بالاتری دارد. این باعث تولید اسپرم های کم و بی کیفیت می شود و  احتمال بارور کردن تخمک را کم می کند.

نهان بیضگی

چرا جراحی بیضه نزول نکرده را در سن پایین انجام می دهند؟

در گذشته، پزشکان عمل جراحی را در دوران بلوغ توصیه می کردند. ولی امروزه آن را در 6 تا 12 ماهگی، حداکثر تا 18 ماهگی توصیه می کنند.

این تغییر بزرگی است.  پزشکان اکنون می دانند که تغییرات مهمی در بیضه ها در اوایل زندگی رخ می دهد. زمانیکه پسر بچه تنها 1 سال دارد بیضه ی نزول نکرده می تواند شروع به از دست دادن سلول های اسپرم ساز کند. و هر چه بیضه ها بیشتر در خارج از اسکروتوم بمانند احتمال این که این مشکل بدتر شود بالاتر می رود.

بیضه ى نزول نکرده چه میزان بر باروری تاثیر می گذارد؟

مردان با یک بیضه ی نزول نکرده می توانند بچه دار شوند، اما قدرت باروریشان کمتر از نصف است. اگر جراحی را برای اصلاح آن انجام دهند مخصوصا در سن پایین قدرت باروری کاهش نمی یابد و طبیعی می ماند.

بدون درمان، مردان با 2 بیضه ی نزول نکرده احتمالا قادر به داشتن فرزند نخواهند بود. اما جراحی برای جابجایی هر دو بیضه ها می تواند باروری آنها را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

قدرت باروری به حد نرمال نمی رسد، اما جراحی زود هنگام تاثیر بسزایی دارد. به عنوان مثال، پسر بچه ای که جراحی را در سن 2 سالگی انجام داده باشد، حدودا 5 برابر بارورتر از حالتی خواهد بود که جراحی را در سن 13 سالگی انجام دهد.

مطلب مرتبط: آزمایش ها و روش های تشخیص ناباروری در مردان

آیا جراحی در بزرگسالی موثر است؟

اگر شما مرد بالغی با یک بیضه ی نزول نکرده هستید، احتمالا جراحی سطح باروریتان را تغییر نمی دهد اما چون احتمال سرطان بیضه در شما بیشتر است بهتر است با دکترتان مشاوره ی پزشکی داشته باشید.

مطلب مرتبط: علل ناباروری در زنان

دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی و ناباروری مردان در تهران

شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربربهمن یکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 روز پیش) مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر جان مدت یک سال ونیم است در اقدامیم متاسفانه تاکنون جوابی نگرفته ایم لطفا ازمایش زیر رو بررسی کنید در صورت نیاز به دارو محبت کنید راهنمایی بفرمایید
    البته بچه اولمون 9 سالشه ویه بچه دوسال پیش خانمم سقط کرد
    مورفولوژی ام 3.5 می باشد امکان عدم باروری میتواند این باشد یاخیر
    قرص اورتومول فرتیل پلاس برای بالارفتن مرفولوژی خوب است یانه ؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمییکشنبه ۲۱ مهر ۹۸( 6 روز پیش)

      از نظر واریکوسل بایستی بررسی شوید جهت هماهنگی و اخذ نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰
      ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰

  • تصویر کاربرعلی دوشنبه ۸ مهر ۹۸( 2 هفته پیش) مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر من یک بیضه نزول نکرده داشتم که در سن 13 سالگی عمل کردم،الان ازدواج کردم ولی متاسفانه بچه دار نمیشم آیا احتمال بچه دار شدنم صفره یا امیدی هست؟
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیدوشنبه ۸ مهر ۹۸( 2 هفته پیش)

      ازمایش اسپرم بدید.جهت هماهنگی و اخذ نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰
      ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰

  • تصویر کاربراحمد سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان بنده از چند سال قبل متوجه شدم بیضه سمت راستم نزول نکرده و تقریبا چند وقتی هست بیضه درد دارد و سمت چپ هم درد دارم ولی به محض لمس کردن رفتم پیش دکتر هرمز کرمی عمل کردن و بیضه رو اوردن پایین سایز بیضه راست ۳۸.۱۱و بیضه چپ ۴۸.۲۱بود گفتن معمولیه و گفتن بیضه سمت راست سالم هستن و الان بعد ده روز هنوز به لمس کردن حساسند و درد دارم لطفا راهنمایی کنید با تشکر
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیسه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 1 ماه پیش)

      در صورت شدید بودن درد به پزشک تان مراجعه کنید

  • تصویر کاربرF سه شنبه ۲۹ مرداد ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر همسر من آزو اسپرم هست در آزمایش بیوسپی هم گفتن اسپرمی دیده نشده...آیا درمانی وجود داره؟ میشه بچه دارشد؟
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیسه شنبه ۲۹ مرداد ۹۸( 1 ماه پیش)

      می‌شود یک نوبت دیگر نمونه برداری را تکرار و از جای دیگر بیضه نمونه برداشت

  • تصویر کاربرحسن جمعه ۱۷ اسفند ۹۷( 7 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۳۱سالم هست وبیضه من نزول نکرده والت تناسلی هم کوچک مانده بچگی منو ۳بار عمل کرده آمد برای بیضه ولی هیچ تاثیری نداشته وکل شکم و بیضه منو دستکاری کردند الان ۶سال هم هست که دیالیز میشم و برای پیوند میگن اول برو شکم و بیضه رو درست کن و من خجالت میکشم این موضوع رو با کسی درمیان بگذارم لطفاً اگه راهی داره کمکم کنید در ضمن من شیراز هستم
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیجمعه ۱۷ اسفند ۹۷( 7 ماه پیش)
      کار کن نیست
    2. تصویر کاربردکتر حسین کرمیجمعه ۱۷ اسفند ۹۷( 7 ماه پیش)
      کار من نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربرسهیل سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 8 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید. من بیضه سمت راستم نزول نکرده بود ولی وقتی 3 سالم بود عملم میکنن. الان سایز بیضه سمت راستم خیلی کوچیکه و بعضی وقتا حسش نمیکنم ولی سمت چپ قابل رویت هست. الان 20 سالمه. ب نظر شما میتونم بچه دار بشم؟ قدرت تولید اسپرم با کیفیت را دارم؟
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیسه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 8 ماه پیش)
      ازمایش اسپرم وسونو دهید بیایید ببینم
  • تصویر کاربرحامد سه شنبه ۱ خرداد ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام ضمن خسته نباشی به شما جناب دکتر عارضم خدمتتون که بنده آزوسپریم غیر انسدادی دارم و بیوپسی هم انجام دادم جواب نگرفتم .موهای سینه ام هم رشدش کمه و دکتر میگفت بیضه کوچک هست .و هورمونی هستش .آیا راهی برای درمان بنده هست .ممنون میشم پایخگو باشید
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیسه شنبه ۱ خرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام وپوزش از تاخير در جواب اگر اسپرم داشته باشيد بايد اي وي اف كنيد
  • تصویر کاربرمحمود سه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکترخسته نباشی من حدودیک سال قبل عمل واریگوسل دادم اون موقع شکل اسپرمم درست نبودولی الان که آزمایش دادم شکل اسپرمم بعدعملل صددرصددرست شده ولی متاسفانه الان اسپرمم‌سرعت ردبه جلونداره یعنی سرعتش صفرهست من برای این مشکل چیکارکنم آیاراهی هست چون توشهرستان دکترارولوژی هم نداریم یکی دوباررفتم ولی متاسفانه هیچی جواب نگرفتم آیااین حرکت اسپرم خوب میشه یعنی به جلوحرکت میکنه یابایدبرای بچه دارشدن راهای دیگه انجام بدیم سپاس ازلطف شما
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیسه شنبه ۱۵ اسفند ۹۶( 1 سال پیش)
      اگر در معاینه واریکوسل دارید باید عمل کنید
  • تصویر کاربردهقان شنبه ۳۰ دی ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت جناب دکتر.من 4ماه پیش عمل واریکوسل انجام دادم الان آزمایش دادم تعداد اسپرم بالا رفته ولی
    1. تصویر کاربردکتر حسین کرمیشنبه ۳۰ دی ۹۶( 1 سال پیش)
      باید تا ۶ماه صبر کنید
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر